Nasavrky - Přijďte poděkovat za letošní úrodu a ochutnat tradiční i netradiční dobroty z jablek a dalších plodů podzimu. Bude se moštovat, péct koláče, vařit povidla a mnoho dalšího. Stačí v sobotu navštívit Zemi Keltů v Nasavrkách. Jablkobraní začne od deseti hodin dopoledne a poběží až do pěti odpoledne.
Po celý den můžete vidět proces moštování, sušení křížal, vaření jablečných povidel. Ochutnat keltskou podzimní kuchyni. Součástí akce budou i zajímavé přednášky. Zdena Koberová bude povídat o starých odrůdách ovoce. Zajímavosti o pravěké kuchyni a zemědělství uslyšíte od Blanky Zelené. Pro děti bude připravena keltská dubová pohádka a tvořivé dílny.
Soutěž o nejlepší jablečný koláč
Umíte upéct ten nejlepší jablečný koláč? Přineste ho do skanzenu nejpozději v 11:00 i s kontaktem na pekaře a receptem. Návštěvníci budou moci ochutnávat a hlasovat. V 16:30 vyhlásí vítěze. Soutěže se mohou zúčastnit všichni bez rozdílu: návštěvníci, dobrovolníci, zaměstnanci i Keltové.