Pardubice - Dva vyhlášené domácí podniky a k nim bohatá konkurence z celého Česka. Tak bude vypadat letošní pardubický burger festival před Palácem Pardubice. Burgermakeři své umění předvedou od pátku 22. září do neděle 24. září.
Těšit se můžete na Domácí Burger Saloon – Jezdci vás lákají na westernovou stylizaci i nové menu, jemuž jako obvykle vévodí vizuálně přitažlivé burgery s barevnými houskami. Domácí scénu s nimi doplní Choosy. Na paty jim bude šlapat silný brněnský konkurent U Dřeváka Beer&Grill se svými vyhlášenými houskami z preclíkového těsta, z Brna pak dorazí i BurgerLand. Z Českých Budějovic přijedou oblíbení JJ Grill Bill, kteří patří ke stálicím festivalu. S dalšími dvěma prodejci – MK’s BBQ Truck a Bistrem u Dvou přátel – bude mít tato sestava pro pardubické jedlíky nachystáno víc jak 20 různých variací burgerů.
Festival nabídne nejen burgery, ale i streetfoodové speciality
Navštivte stánek ve stylu amerického středozápadu Corn Dog s párky obalovanými v těstíčku. Exkluzivní hranolky k nám doveze z Brna Fries Factory. Milovníci sladkého si užijí tradiční smažené tyčinky Los Churros, nebo bezlepkové makronky od Judyth Sweet Art. Nebudou chybět ani netradiční zmrzlináři. Místo kopečků nebo „točené“ nabídne značka Frozen rolovanou zmrzlinu. Tu prodejce vyrobí přímo před zraky zákazníka na mrazicí plotně z ingrediencí, které si jedlík sám vybere. A sladký sortiment doplní ještě Bubble Waffle – bohatě zdobené waffle, které tvoří namísto tradiční mřížky polštářek s bublinkami.
Extrémní kuchyně pro milovníky adrenalinu
Tentokrát to bude GRIG, česká značka nabízející pochoutky z cvrčků a dalšího hmyzu.
Vstupné je zdarma. Festival probíhá od pátečního dopoledne až do nedělního večera. Grily budou rozpálené vždy od 10 hodin do devíti večer, v neděli pak festival skončí o hodinu dříve.