Začala oprava fasády chrudimského muzea, otevřeno je jako jindy

21.04.2022 08:49 1068 zhlédnutí
Článek redakce

Pardubice, Chrudim - Po velikonočních svátcích byla zahájena oprava fasády na hlavní budově Regionálního muzea v Chrudimi, kterou má Pardubický kraj v dlouhodobém pronájmu od města Chrudim.

„Investorem opravy vnějšího pláště budovy a kamenných prvků je Regionální muzeum v Chrudimi, které vysoutěžilo firmu DBC-AG z Pardubic. Na financování se rovným dílem složily Pardubický kraj a město Chrudim jako vlastník budovy, celkový rozpočet opravy je 7,228 milionu korun včetně DPH. Pokud do stavby nezasáhnou extrémně nepříznivé klimatické podmínky nebo další nečekané okolnosti, má být hotovo v polovině června,“ uvedl náměstek hejtmana Pardubického kraje pro investice a kulturu Roman Línek.

Oprava bude postupovat po jednotlivých fázích a v návaznosti na to bude nahrazována podchozí konstrukce lešením. „Začínáme u napojení s budovou Široká 85, poté přijde na řadu čelní strana budovy do ulice Široká a nakonec jižní strana budovy nad náhonem Chrudimky,“ informovala ředitelka muzea Klára Habartová.

Součástí opravy jsou restaurátorské práce na kamenných zdobených prvcích, které jsou v havarijním stavu, a hrozilo by jejich trvalé poškození. Provoz muzea nebude nikterak omezen.


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zprávy
Foto: HZS Pardubického kraje
Předchozí článek Oldřich Hájek  21.04.2022 943
Plameny zničily nejen traktor, ale i silnici
Pardubický kraj - Tři jednotky hasičů likvidovaly ve středu 20. dubna 58 minut po poledni požár...
Zprávy
Zdroj: Pardubický kraj
Následujicí článek Oldřich Hájek  21.04.2022 799
Dvě křižovatky v Litomyšli se změní, doprava bude bezpečnější
Litomyšl - Dopravní situace je pro obyvatele Litomyšle velkým tématem, stejně jako pro ty, kteří...

Nové články

K tématu