Skupina ORLEN Unipetrol rozšířila nabídku na expedičních terminálech v Pardubicích a Litvínově

20.04.2022 08:59 933 zhlédnutí
Článek redakce

Litvínov, Pardubice - Největší tuzemská rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol od března rozšířila nabídku na svých expedičních terminálech. Vysokooktanový benzín Super Plus je nyní nově dostupný na terminálu Parama v Pardubicích a do nabídky silničního terminálu v Litvínově byl doplněn letecký petrolej Jet A1.

„Super Plus jsme vyvinuli s důrazem na vyšší výkon a efektivnější spalování. Tento vysokooktanový benzín má minimálně 100 oktanů a neobsahuje přímé mísení biolihu, ale šetrné ETBE (ethyltercbutylether) mající pozitivní vliv na výkon motoru. Nyní reagujeme na stále zvyšující zájem a Super Plus zařazujeme rovněž do nabídky expedičního terminálu Paramo. Díky tomu kompletujeme nabídku pardubického terminálu, který nyní nabízí kompletní sortiment pohonných hmot včetně aditivace. Zároveň pokračujeme v modernizaci tamního skladu za více než 70 milionů korun, abychom zajistili spolehlivý výdej paliv poblíž páteřní trasy D35,“ uvedl Jiří Winkelhöfer, ředitel velkoobchodního prodeje skupiny ORLEN Unipetrol.

Rozšířena byla rovněž nabídka silničního expedičního terminálu v litvínovské rafinérii, kde je nově dostupný letecký petrolej Jet A1. „Významnou část spotřeby leteckého petroleje sice pokrývá Letiště Václava Havla v Praze, ale máme celou řadu menších klientů, kteří nyní mohou využít odběry autocisternami přímo v Litvínově. Celosvětová pandemie covid-19 sice způsobila útlum letecké dopravy a tím pádem také citelné snížení spotřeby leteckého petroleje, ale od začátku letošního roku nastává postupné oživování poptávky, na které reagujeme otevřením nové distribuční cesty. Těší mě, že naše rafinérie v Litvínově a Kralupech nad Vltavou jsou spolehlivými výrobci leteckého petroleje pro všechny klienty v čele s Letištěm Václava Havla, ale i pro další zákazníky či Správu státních hmotných rezerv České republiky,“ uzavřel Jiří Winkelhöfer.


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zprávy
Ilustrační foto
Předchozí článek Oldřich Hájek  20.04.2022 1170
Muž se nahý producíroval po náměstí. Oslavu jara vzal až příliš doslova
Pardubice - Velikonoční pondělí, oslava jara, čas vytáhnout pomlázku. Bohužel v pondělí odpoledne...
Zprávy
Foto: Policie ČR
Následujicí článek Oldřich Hájek  21.04.2022 929
Policisté hledají svědky tragické nehody. Neprojížděli jste tímto místem?
Pardubicko - Projížděli jste dopoledne na Velikonoční pondělí lesním úsekem mezi Chlumcem a Týncem...

Štítky: Ekonomika Doprava

Nové články

K tématu